Tilbake til Løp og samlinger

Hva skjer på et BMX-løp

ALLE må ha ankommet banen når treningen starter. Følg med på innbydelsen når registreringen er. Som vanlig er dette under treningen.
Det alle første dere gjør når dere kommer, er å finne laglederen til SOLA BMX.  Han/hun har på seg gul vest og er lett å se. Her gir dere beskjed
om at dere er kommet slik at han/hun får registrert dere. Dere viser også at dere har rett nummerplate på sykkelen (dette er utrolig viktig for
registrering av resultater). Husk å betaler deltakeravgiften (som regel kr. 100,-) til lagleder samtidig.  Så er det bare å starte treningen.
Følg med på innbydelsen ang. treningstidene.

Så snart arrangørklubben har hengt opp lister, kan dere selv gå og sjekke hvilke heat dere skal kjøre i. Merk dere (lurt å notere inni hånden
til rytter) nummer på heat han/hun skal kjøre i samt hvilke banenummer han/hun skal ha under alle tre heatene.  Da er det lettere å huske det.

Så er det bare å stille seg opp i depot når det nærmer seg tiden for deres heat. Lagleder vil være behjelpelig under hele løpet og han vil stå
ved depot og hjelpe dere å finne fram til riktig posisjon.

Lagleder oppgaver:

Hjelpe nye ryttere og foreldre til å komme i gang og finne fram. Vis de rundt og fortell hvordan alt foregår. (hvor de skal stille seg opp osv). Ta imot penger fra alle og levere disse til sekretariatet.

 

Premier:
Alle opptil 12 år får alltid premier på alle løp. I klassene 13 år og eldre deles det ofte ut 1/3-dels premie.

 

Hva er barneleker:
Barneleker er delt inn i to kategorier:

0-9 år og 10-12 år.

  • Til og med 9 år.

Denne gruppen løser ikke lisens i Norges Cykleforbund (NCF) og oppfattes ikke som en gruppe som konkurrerer i ordets rette forstand. De får dermed kun sykle 3 innledende heat og ingen filaler. Premiepallen brukes aldri og syklistene skal ikke ropes opp etter oppnådd resultat.

  • Fra 10 år til og med 12 år.

Aldersbestemte klasser, barn, hvor det tillates at konkurranse-momentet vektlegges. Semifinaler samt A og B finaler kjøres. Premiepall brukes heller ikke her, men syklistene kan ropes opp etter plassering.

 

Aldersbestemte ungdoms-klasser
13 år til og med 16 år regnes som aldersbestemte ungdoms-klasser  Konkurranse-momentet vektlegges og hvor det ikke er noen begrensninger til geografisk aktivitetsområde. Ryttere tillates deltakelse i internasjonale arrangement.

Der vanlige her er å kun gi premier til 1/3 av deltakerne i hver klasse. Men under flere lokale løp gis der premie til alle – altså deltakerpremie. Dette skal stå i innbydelsen.

 

17+ ryttere:
I den aldersgruppen kjøres enten de ryttere som ikke ønsker å satse like mye som junior og eliterytterne gjør, eller de ryttere som ikke føler seg modne nok til å sykle junior eller elite-klassen.  I denne klassen er ikke alt så “alvorlig” som i junior/eliteklassen, og rytterne koser seg med sporten og sykler fordi det er gøy.

 

Junior og eliteryttere:
De som velger å sykle junior eller eliteklassen, er ryttere som ønsker å satse på BMX. Disse trener både 2 og 3 ganger daglig. Og flere av disse er på landslaget. Under Norges Cup, NM og internasjonale løp, er det påbudt å sykle pro-section i denne klassen.

 

Hva er min oppgave på løpene som foreldre

  •  Påse at rytter har rett nummer på sykkelen før løp
  • Melde fra til lagleder når rytter ankommer banen løpsdagen.
  • Betale avgiften ti lagleder
  • Sjekke listene og skrive nummer på heatet og banen inne i hånden på rytter
  • Passe på at rytter stiller opp til start til rett tid
  • Ikke reise fra banen før rytter har fått premie