Reisebrev fra Europacup 9 og 10 Birmingham 21. og 22. juni 2014

Fam. Wegger, Lars Ole, Nina og Simen ankom torsdag ettermiddag til Birmingham flyplass med litt fering av oldboys Geirs 53-års dag på København flyplass. Med all baggasje vel på plass i to flotte leiebiler la vi i veg til hotel Travell Inn i Olderbury ca. 20 min. kjøretur fra banen i Perry Park BMX-bane.

Etter en hasardiøs biltur for å finne hotellet og litt middag på veien, kom vi til slutt frem og etterhvert var vi en flott gjeng der; Fiskebekk, Haga Idsøe, Kjellesvig, Stangborlie, Laksesvela, Wetteland og Haarr-gutta med Aarstein fra Vestlandet og Westeng Olsen med Noralf, Thomson, Haangaard og Halvorsen fra Østlandet! Hotellet hadde superb mat, gym, god resepsjonsservice, bra parkering, men elendig hygiene og 50/50 med sinnsykt varme/klamme rom, men gjengen lot seg ikke stoppe av det.

Rett i nærheten var ASDA 24 timer åpen for alt nødvendig. Fredag formiddag gikk for noen med til shopping og andre feilkjøring og bytte av punktert dekk (Haga Idsø og meg) og litt trening i gymmen for noen før vi dro til banen for å registrere oss og trene.

Anlegget var fantastisk! Grønne store parkområder rundt, gressområder til parkering, camping og ryttertelt, men ikke minst en veldig flott bane, utfordrende, 5m start, litt spisse hopp og asfalterte svinger. Det krydde av G4S securitaser og politi så vi følte oss godt passet på. Også denne gangen var rytterne flankert av Ken Olsen som Chef d’equipe og Neil som mekaniker – tusen takk!! Men, i tillegg hadde de vår alles utrolige 13+ trener Joachim Haarr som mental støttespiller og veileder for rytterne – helt utrolig bra!! Dalen og Anders gav også råd underveis og når Geir fikk fri adgang til fotografering inne på banen, var alt på plass.

Noen hadde allerede testet banen på torsdag, men for oss var første trening fredag ettermiddag. Litt uti treningen skjedde det som ikke skulle skje; Simen Salthe fikk et fall i første hopp på siste strekk og helgens mange forventninger fikk en brå slutt for hans del. Armen hadde fått en alvorlig smell og da vi kom til City Hospital skulle det vise seg at armen var brukket like ved håndleddet. Med gipset høyrehånd måtte han nøye seg med å se løpene fra tribunen – KJEMPESYND!! I dag, mandag, får han forhåpentligvis kyndig oppfølging av bruddet på SUS, eventuelt en operasjon. Vi ønsker han lykke til og rask bedring!!

Eirik i semi - Birmingham

Eirik Wegger i semi – Birmingham

Lørdagen startet med et nydelig vær, full sol og bare ørlite feilnavigering..(??!) på vei til banen. Hele 24 ryttere stilte til start fra Norge – 9 jenter og 15 gutter!! Bare en 5-6 heat inn i første runde ble det stopp pga litt for dårlig planlagt måltakingssystem, noe som førte til forsinkelser som bare økte på utover..Ja,ja – alt kan ikke gå som smurt og vær og hyggelige folk kan bøte på mye. Jentene våre gjorde seg bemerket ved at både Malin, Kristine, Marita, Silje, Heidi, Bettina og Hege kom videre til finalen! Og ikke nok med det men det ble to på pallen, med Silje på en helt utrolig 2. plass og Bettina som vant samtlige runder!! Vi var veldig stolte alle sammen på deres vegne!!

Tore vant alle sine løp og er uten tvil den mest stabile norske rytter jeg har sett i min tid med BMX. «Helly» syklet flott og vant to av sine innledende og også Per Erik kom til kvart. «Helly» fikk en finfin 4. plass i kvart men glapp fjerdeplassen i semien. Det ble også en bra gjennomføring av Sola BMX sine ryttere Lars Ole og Eirik denne dagen. Lars Ole hoppet seg gjennom prosection med glans i alle innledende og endte på en finfin 6. plass i semien. Eirik hadde 2-2-2 i innledende og det er mulig både han og Odd Espen ble litt skuffet da de røk ut i kvartfinalen. Håkon Stangborli var den eneste av 15-16 som gikk videre til semi i denne klassen – flott innsats!

Lørdag kveld ble det pubmat på vår gruppe og da vi kom hjem til hotellet, vanket det kake (var det deg Hege?) og bursdagssang på en svært rørt 52-åring..som er så heldig å få lov og følge med så mange, kjempeflotte ungdommer på tur!!! – tusen takk!

Søndagen ble det nok en dag med flott vær og veldig varme (sikkert rundt 25 grader) og kanskje like mange grader oppi hode på enkelte.. Dagen ble noe mer ujevn og spennende enn gårsdagen med fotofinnishløp for bl.a Kristine Bø og Sander Wetteland før de gikk videre og med fall både for Michael Thomson og Sebastian Aslaksrud (som for øvrig begge to hadde flere veldig bra løp!), samt Silje og Kristine i finalen – heldigvis uten for store konsekvenser. Bettina og Tore presterte igjen rene vinnerløp helt til topps og gav Norge nok en 1ste plass junior kvinner og junior menn. For noen prestasjoner – GRATULERER!!!

Lars Ole i pro - Birmingham

Lars Ole i pro – Birmingham

 

For Sola sine to ryttere syklet Eirik seg inn til en kjempebra 2. plass i kvartfinale, men røk ut i semien. Lars Ole fikk ikke den uttellingen vi hadde håpet på og kom dessverre ikke videre til finalene denne dagen. Sola-rytterne tok nok ellers begge med seg mange nyttige erfaringer fra dette flotte arrangementet. Takk til Birmingham BMX – håper vi får komme igjen!!

Hilsen Sola-gjengen