Inntrykk og Bilder fra European League runde nr 1 og 2

Betzy Wegger har gitt oss følgende reisebrev fra forrige helgs European League runder i Belgia og vår eminente fotograf Geir Wegger har som vanlig lagt ut lagt ut mange bilder i et eget bildegalleri fra løpene.
Bildene finner du som vanlig under “Bilder og sosialt/Løp og aktiviteter” eller denne direktelenken.

European League runde 1 og 2 i Zolder Belgia, Lørdag 5. og søndag 6. april 2014

Det var en fin helg på alle måter med fint vær, flott anlegg, bra arrangement og fulle tribuner.

Club Team Norway stilte med eget telt og rytterne med nye, lett gjenkjennelige Club Team Norway gensere.
Når vi i tillegg hadde et veldig bra støtteapparat bestående av Lars Aslaksrud (Chief d’equip), Ken Olsen (Lagleder) og Neil Thomson (Mekaniker) – alle rutinerte foreldre fra Østlandet, var alt veldig godt tilrettelagt for to fine løpsdager. En stor takk til dem 🙂

Totalt antall deltakere var rundt 1400 og fra Norge deltok 22 ryttere, seks til Champion (junior og elite) og 16 til Challenge klassene (aldersbestemte klasser).

De største, norske prestasjonene totalt var nok Mathias Nærland som vant sin klasse 13/14 begge dagene og Tore Navrestad fra Sviland som nr 8 (med fall) i finalen første runde. Han måtte naturlig nok stå over runde 2 på søndagen. Kneet hadde fått seg en real smell. Veldig morsomt var det også med Kristian Haarr fra Sandnes som kom til semifinalen i klassen 17-25.

IMG_5084

Fra Sola BMX stilte Lars Ole Hetland som første års rytter i klassen Junior. Det var to ekstra utfordrende runder som følge av at klassene Junior og Elite måtte kjøre supercross med startrampe på 8 meter. Han hadde tre flotte innledende runder på lørdagen i årets første Europacup, noe som brakte han videre til 1/8-dels finalen. I 1/8-dels finalen var han imidlertid litt uheldig og røk dermed ut.

IMG_4740

Den andre rytteren fra Sola BMX var Eirik Wegger som syklet i Gutter 15/16. I de aldersbestemte klassene var det såpass mange med at de måtte redusere til 2 innledende runder for disse. På Europacup runden1, hadde han ikke helt optimal sykling og røk ut etter innledende. På søndagen, i Europacup runde 2, syklet han derimot veldig bra og fikk to 3djeplasser i innledende, en 4.plass i 1/16 dels finalen, men røk ut i 1/8 dels finalen.

IMG_4268

Helt sikkert er det at for begge Sola- rytterne ble de to Europacup-rundene på en helg en pangstart på sesongen !