På studietur for å se og lære hvordan Soma Arena bør bli

En delegasjon bestående av 6 personer fra Sola Kommune inkl.  ordfører og varaordfører, 4 personer fra Folkehallene, 2 fra Sola Cykleklubb, 1 fra Rogaland Sykkelkrets og 1 fra Sola BMX har vært i København og Manchester på studietur mandag og tirsdag. Formålet var å få gode ideer rundt bygging av det nye
sykkelanlegget som planlegges i kommunen.

Sebastian Kartfjord reiste for Sola BMX, da klubben mener det er viktig å involvere ryttere i dette prosjektet. Sebastian har erfaring både innen BMX og Velodrom, og han er meget positiv til dette prosjektet.
studietur

Mandag var de i København hvor de fikk se litt av  det tradisjonelle 6-dagers rittet. Ordføreren var overasket over  underholdningsverdien i velodromen, noe de ikke var klar over.

Tirsdag reiste de til Manchester hvor de fikk omvisning i britenes nasjonalanlegg for sykkelsport bestående av både innendørs Velodrom og BMX.

Innholdsmessig var tilbakemelding fra ordfører at Manchester-anlegget var mest nærliggende slik at de ser for seg Soma Arena. Men standardmessing er det nok i overkant av det vi kan forvente oss. De ønsker å velge robuste og funksjonelle løsninger.

Les artikkel i Solabladet før reisen: Skal lære av Manchester
Les artikkel i Solabladet etter reisen: 
– Dette overbeviste

[important]
Tilbakemeldingen fra ordføreren etterpå var at de var MINST like overbevist nå som før at dette er noe vi må få til.[/important]